Nijeveen

Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen (voorheen Nijeveen Energie Neutraal) heeft nu een eigen website: www.duurzaamnijeveen.nl

Nijeveen richt energiecoöperatie op

Nieuw fundament voor de toekomst

Onder toeziend oog van notaris Lever is dinsdagavond 20 maart de Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen opgericht. De nieuwe coöperatie is het fundament waar in de toekomst de verschillende energieprojecten in Nijeveen kunnen worden ondergebracht. Het bestuur wordt gevormd door Harry van Dijk, Hylco de Boer en Wim de Kleuver. De Kleuver vertegenwoordigt de Dorpsvereniging in het bestuur van de coöperatie. 

Lees meer


Nijeveen Energie Neutraal wint eerste prijs!

Prijsuitreiking ''Maak Meppel Duurzamer". Fantastische inzendingen! Twee bijzondere winnaars: 1. Nijeveen Energie Neutraal en 2. Permacultuur Meppel. Innovatie in duurzaamheid en in bewonersparticipatie!! (maart 2018)

Februari 2018

Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen


Nieuw fundament voor de toekomst

Er zijn nieuwe, belangrijke ontwikkelingen in het project: 2025 – Nijeveen Energie Neutraal. Nog deze maand verwachten wij de Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen op te richten. De coöperatie is het fundament waar we in de toekomst de verschillende energieprojecten in kunnen onderbrengen. Lees verder

 

12 oktober 2017  Informatiebijeenkomst: Postcoderoosregeling

De Werkgroep 2025 Nijeveen Energie Neutraal hield donderdag 12 oktober een bijeenkomst in dorpshuis De Schalle over de zogenaamde postcoderoosregeling. Bijna dertig personen hebben aangegeven belangstelling te hebben voor deze regeling. Op dit moment is de werkgroep bezig om het plan van aanpak verder uit te rollen en zoekt hierbij ondersteuning van de belangstellenden. 
Bekijk ook de Meppeler Courant.

September 2017

Succesvolle Kick-off Zonnepanelenactie Fase III - NEN-korting bekend gemaakt!!

Donderdagavond 14 september heeft de kick-off van de collectieve inkoopactie voor zonnepanelen plaatsgevonden in dorpshuis ‘De Schalle’. De avond werd ingeleid door Hylco de Boer die namens de werkgroep een toelichting gaf op het selectietraject voor een leverancier voor de zonnepanelen actie. Lees meer..

 

Zonnepanelenacties

Met het gehele dorp werken aan een schonere wereld en samen besparen op de energierekening. Wie wil dat niet? Met zonnepanelen wekt u zelf energie op. Dat kan op uw eigen dak of grond of dat van iemand anders.

De werkgroep 2025 - Nijeveen Energie Neutraal is een inventarisatie opgestart voor

  • het gezamenlijk inkopen van zonnepanelen 
  • het meedoen met de zogenaamde postcoderegeling. 

Heeft u belangstelling? Vul dan onderstaande formulieren in.

Werkgroep: 2025 – Nijeveen Energie Neutraal
Harry van Dijk (voorzitter), Harmien Nijkamp, Klaas Jan Bakker, Klaas Brand, Jan van Gijssel, Piet de Graaf, Arnold Mulder, Hylco de Boer (06) 461 32 915 en Tineke Knorren (06) 137 63 040.

Deelname Zonnepanelenactie


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

Deelname Postcoderoos


[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

 

Maart 2017

Resultaten enquête Nijeveen Energie Neutraal

Een aantal maanden geleden is er in Nijeveen een korte vragenlijst rondgegaan over uw mening over het project 2025 – Nijeveen Energie Neutraal. Inmiddels zijn de resultaten hiervan uitgewerkt door de Rijksuniversiteit Groningen. De werkgroep is ontzettend blij dat er veel mensen de moeite hebben genomen deze enquête in te vullen. Er zijn 420 vragenlijsten retour gekomen waarvan meer dan de helft van de ondervraagden geïnteresseerd is om met elkaar Nijeveen energie neutraal te maken. En nog eens 140 huishoudens geven aan dit misschien te willen. Een prachtig resultaat!

Bekijk hier de resultaten van het onderzoek.

 

 

13 oktober 2016

Met het gehele dorp werken aan een schonere wereld en samen besparen op de energierekening. Wie wil dat niet? Doet u mee?

In 2015 is op initiatief van de Dorpsvereniging Nijeveen de Dorpsvisie 2015-2025 opgesteld. Dit met als doel om projecten te initiëren die erop gericht zijn om de leefbaarheid in Nijeveen te behouden en te versterken. Eén van de thema’s is Energie & Duurzaamheid. Hiervoor is een werkgroep in het leven geroepen die niet stil heeft gezeten en een start heeft gemaakt met het project: 2025 – Nijeveen Energie Neutraal. Inmiddels is er ondersteuning van de stichting SEN (Samen Energie Neutraal) en ook de Rijksuniversiteit Groningen is bij de plannen betrokken.

 

Nu is het tijd om samen met alle inwoners van Nijeveen (huurders, huiseigenaren en bedrijven) het project daadwerkelijk vorm te gaan geven. Met elkaar de schouders eronder zetten!

Samen Energie Neutraal in 2025. Denk en doe mee!

Het project is onderverdeeld in drie aandachtsgebieden: Opwekken, Besparen & Schone Energie Ontwerp. Heb je ervaring met, interesse of belangstelling voor deze onderwerpen? Dan ben je van harte welkom om aan te sluiten. Neem daarvoor contact op met een van de werkgroep leden. Doen!

 

Werkgroep: Energie & Duurzaamheid,
Harry van Dijk (voorzitter), Harmien Nijkamp, Klaas Jan Bakker, Klaas Brand, Jan van Gijssel, Piet de Graaf, Arnold Mulder en Tineke Knorren.

Verslag informatiebijeenkomst 13 oktober 2016 

Meppeler Courant: